Heerlijk recept voor aspergetaart

Dit recept heb ik vorige week zelf uitgeprobeerd. Het water loopt me nog in de mond. Een echte aanrader op het randje van het aspergeseizoen!

Ingrediënten IMG-20150615-WA0001
10 eieren
filodeeg of loempiadeeg in de toko te koop
sesamzaad
mascarpone 500 gr
groenten bouillonpoeder  te koop in biologische winkel
dragon half bosje klein gesnipperd
1 kg witte asperges geschild en in stukken gesneden
½ kg groene asperges niet geschild en in stukken gesneden
2 eetlepels arrowroot, is om te binden in biologische winkel te koop
roomboter

Bereidingswijze

  • Zet je oven aan op 180 graden.
  • Smoor de geschilde witte asperges met aanhangend water in een klontje roomboter in 20 minuten gaar. Doe hetzelfde met de groene asperges.
  • Bestrooi een ingevette ovenschaal met sesamzaad en bekleed hem met filo -of loempiadeeg.
  • Roer de eieren los in een kom en voeg de mascarpone toe met de bouillonpoeder en de arrowroot. Voeg de dragon toe.
  • Giet het kookvocht van de asperges bij het eimengsel. Voeg wat peper toe.
  • Leg de asperges op het deeg en giet het eimengsel erover. Bak de taart in ongeveer 40 minuten in de oven op 180 graden.

Smakelijk!