De 4 grootste obstakels voor een gezond voedingspatroon

Een aantal weken geleden heb ik aan zoveel mogelijk mensen om mijn heen gevraagd waar ze vooral tegenaan lopen als het gaat om voeding en eten in hun dagelijks leven, wat ze daar aan willen doen en wat ze denken dat ze daarvoor nodig hebben. Als vitaliteits- en gewichtscoach wil ik dat natuurlijk graag weten om zoveel mogelijk mensen daarbij te kunnen helpen. Er werd enthousiast gereageerd! Dit zijn de 4 meest gestelde vragen over gezonde voeding die naar boven kwamen:

  1. Ik heb weinig tijd en dus weinig variatie in wat ik eet

Ik zie dat er veel geworsteld wordt met voldoende variatie in wat je eet en een gebrek aan tijd om voldoende aandacht te besteden aan wat je eet. Dat hangt natuurlijk nauw met elkaar samen. Als je thuis komt van je werk en je hebt trek, bedenken je hersenen al snel iets wat je vaker maakt en wat snel klaar is. Om dan nog op zoek te gaan naar een verrassend nieuw recept met wat andere ingrediënten (waar je dan ook nog eens voor naar de winkel moet), voelt al snel als teveel moeite voor je hongerige maag.

  1. Ik heb onvoldoende structuur en discipline

Wat het meest genoemd wordt als wat men zou willen doen aan gezonde en gevarieerde voeding, is meer structuur en regelmaat aanbrengen in het eetpatroon, en beter plannen. Meer discipline! Als dat een probleem voor je is, kun je je afvragen of dit alleen gekoppeld is aan dat je moeite hebt om gezond en/of gevarieerd te eten. Hoe ziet je dagelijks leven eruit? Plan je je activiteiten thuis en op je werk, en lukt het je om je aan die planning te houden? Of is het bij jou snel een chaos?

  1. Ik weet niet wat nu echt gezond en echt ongezond is

Verder is er duidelijk behoefte aan meer informatie over wat nu gezond en ongezond is. Als je wilt snacken, wat kun je dan wel eten en wat beter niet? Hoe moet je omgaan met suiker en zout in het eten? Wat is de invloed van bepaalde voeding op je lijf, je gezondheid, je gewicht? Er wordt veel geschreven over voeding, er is een enorme berg aan informatie beschikbaar op internet en in allerlei (kook)boeken. Ze zijn niet allemaal eenduidig en dat kan nogal verwarrend zijn. Wat is waar? Het beste advies wat ik je daar in het algemeen voor kan geven is: experimenteer en voel wat bij jou past. Hoe reageert je lichaam? Het gaat erom dat je gaat voelen dat je je beter voelt bij een bepaald voedingspatroon.

  1. Ik heb te weinig kennis van wat er allemaal is

Ten slotte is er behoefte aan kennis over een aantal specifieke voedingsonderwerpen, zoals biologisch eten, verse producten, het Paleodieet, superfood, voeding en sport en hoe kook je gezond en toch goedkoop?

Herken je deze obstakels? En heb je hulp nodig om ze te overwinnen? Volg mijn blogs of schrijf je in voor de nieuwsbrief, waarin ik je zoveel mogelijk zal inspireren en ondersteunen om bewuster met je voeding bezig te zijn.

Heb je andere vragen over voeding en vitaliteit? Of heb je tips om mij en anderen te inspireren over voeding en vitaliteit: deel ze hieronder of mail me via info@mariabroeders.nl!